Bij L’invité serveren dit duurzame lokale wild in de Proeverij tussen december en februari. Voor de take-away maken we een speciale wildstoof, waarvan we het recept met ingrediënten en bereidingswijze hierbij delen.
020 – 570 2010
Wildstoof Amsterdams Damhert
met atjar van rodekool & compote van zure appel
Vlakbij Amsterdam in het Amsterdams Waterleidingduinen gebied, leven gemiddeld zo’n 3000 damherten in het wild. Het gebied wordt beheerd door Waternet. De boswachters van Waternet hebben een vergunning gekregen om jaarlijks tussen november en maart damherten af te schieten om de populatie te beheren. Wildspecialist Pieter van Meel in Amsterdam verwerkt deze herten voor poeliers en horeca in Amsterdam.
Bij L’invité serveren dit duurzame lokale wild in de Proeverij tussen december en februari. Voor de take-away maken we een speciale wildstoof, waarvan we het recept met ingrediënten en bereidingswijze hierbij delen.
voor 8 personen
Dit geheel circa 10 minuten sauteren op hoog vuur, voortdurend omscheppen.
Dit geheel minimaal 3 uur rustig laten stoven tot het een beetje indikt. Regelmatig roeren.
Dit geheel nog circa 30 minuten laten stoven. Goed doorroeren.
Ingrediënten:
Bereiding:
Ondertussen maken we de Atjar van rodekool en de compote van zure appel.
Ingrediënten:
Bereiding:
Bij dit duurzame Nederlandse gerecht past natuurlijk een mooi Nederlandse wijn. Mijn persoonlijke keuze bij dit gerecht is de Olivier van St.Martinus. De blend van de klassieke Pinot Noir en de moderne Monarch geeft mooie fruit van de pinot en de power van de monarch. Deze wijn won ook een zilveren medaille bij de Wijnkeuring der Lage Landen in 2020.
Bestel deze wijn bij St. Martinus in Vijlen of bij L’invité in Amsterdam.
Wijngaard St. Martinus in Zuid Limburg
Uitslag Wijnkeuring der Lage Landen 2020
Kvk Amsterdam 64758737
© 2019 L’invité