020 – 570 2010
Openingstijden
Lunch
Zaterdag en zondag vanaf 12:00
Diner
Woensdag t/m zondag vanaf 18:00
maandag en dinsdag gesloten
© 2019 L’invité
Dutch Cuisine – duurzame lokale producten – eenvoudig te bereiden met een duidelijke instructie
Genieten van het L’invité restaurantgevoel bij u thuis.
De thuismenu’s van L’invité zijn met de grootste zorg voor u bereid. U kunt uw menu’s zelf samenstellen met de mooiste lokale producten zoals Hollands wild, duurzaam gevangen vis en lokale groenten van het seizoen.
De menu’s kunnen een paar dagen thuis gekoeld bewaard worden, zodat u kunt dineren op de tijd dat het u het beste uitkomt.
De uitgebreide instructies zijn zeer eenvoudig. Geen speciale handelingen. U heeft alleen een oven nodig en een pan heet water.
Maak uw thuisdiner extra speciaal met onze lokale wijnen van Nederlandse bodem.
Kunt u niet wachten om weer ontspannen te kunnen genieten van een heerlijke lunch of diner bij L’invité? Geef dan een leuke voucher cadeau.
Op Domein Bergen kunt u een wijnstok cadeau doen. Uw wijnstok wordt komend voorjaar geplant. De komende 5 jaar ziet u uw wijnrank opgroeien van wortelstok tot heerlijke wijn. Direct na uw bestelling ontvangt nu een digitaal certificaat. Komend voorjaar wordt de ontvanger persoonlijk uitgenodigd voor de aanpantdag op de wijngaard.
NIEUW! Bestel ‘Dagboek van een Restaurateur‘ door Sico de Moel (eind maart)
Regelmatig delen we duurzame L’invité recepten om zelf thuis aan de slag.
Amsterdams Damhert is prachtig duurzaam lokaal wild en staat elke winter bij L’invité op het menu. Dit jaar is het het populairste gerecht in de take-away.
Speciaal voor de campagne ‘Power to the Paling’ vroeg Goodfish Foundation om een 5 kleine duurzame kerstgerechtjes te maken voor thuis, maar dan zonder paling.
Onze gerechten zijn licht, lokaal en duurzaam. Het draait om het proeven van pure producten van Nederlandse bodem.
Als duurzaam restaurant kiezen wij voor Hollands wild, de pure rijkdom van de vrije natuur.
Deze dieren zijn nooit opgesloten geweest en hebben altijd hun eigen voedsel bij elkaar kunnen scharrelen. Hierdoor heeft het vlees veel meer complexiteit en smaakrijkdom.
Als ambassadeur van Chef’s voor Goede Vis, kiezen wij uitsluitend voor duurzame vis op het menu. Hierbij kijken we naar de vangstmethode, het seizoen en hebben we het liefst vis uit onze eigen Noordzee.
Zo werken we graag met super verse rauwe makreel, oesters en scheermessen uit Zeeland. Voor onze vis van de dag maken we altijd een duurzame keuze. Dit kan een schelvis zijn of heek, soms ook een tong of schar.
Wij verrassen u graag met een mooie selectie uit de Nederlandse groenten van het seizoen. Hiermee stimuleren we boeren en kwekers gevarieerder en natuurlijker te telen, met oog voor biodiversiteit van onze natuur.
Door te kiezen voor de juiste seizoenen zijn er minder kassen nodig en proeft u meer natuurlijke smaakrijkdom.
Aan de Bloemgracht, midden in de Jordaan, in een oude werkplaats uit 1628, vlakbij de Westerkerk en tussen talloze galerieën en leuke kroegjes.
Voor het diner serveren wij onze Duurzame Proeverij van de Chef.
Hierbij nemen wij u mee op een culinaire reis door Nederland in 7 lichte, lokale en duurzame gerechtjes.
Met een prachtig uitzicht over de Bloemgracht, kunt u bij ons genieten van een heerlijke lunch.
Wij serveren een 3 of 4 gangen lunch menu van het seizoen.
Liever een klein gerechtje? kies dan voor onze duurzame à la carte lunch.
Zeer de moeite waard, mooie locatie op de prachtige Bloemgracht en culinair juweeltje midden in de Jordaan
Ontzettend lekkere gerechten met lokale en duurzame producten. Daarbij maken de bijpassende wijnen en de persoonlijke service van Sico het helemaal af. Romantische plek aan de gracht met een huiselijk gevoel en niet te veel poespas.
Hele goede ervaring gehad. De ‘proeverij’ gedaan, dit bleek een juiste keuze. Veel achtergrond informatie bij de gerechtjes en telkens positief verrast door de smaak. Leuke persoonlijke aandacht en knus restaurant.
Mooie en zeer relaxte zaak, gastvrij en persoonlijk. Verrassende combinaties in de proeverij, heerlijk! Goed afgestemd tempo van de gangen, een ‘thuis’gevoel. Kortom een fantastische avond, kwaliteit!
Het eten, de entourage, de gastvrijheid en ambiance was ronduit fantastisch. Er is geen beter plek voor een intiem diner dan L’Invite, alleen jammer dan het niet in Haarlem zit waar ik woon. Maar misschien maar goed ook want anders zouden we er elke maand zijn en nu blijft het speciaal. Sico het was wederom een avond om nooit te vergeten. Bedankt, ook namens Charlotte en mijn zoons.
Gastvrij Authentiek Proeverij en wijnen heerlijk.
Lunch
Zaterdag en zondag vanaf 12:00
Diner
Woensdag t/m zondag vanaf 18:00
maandag en dinsdag gesloten
© 2019 L’invité