Door Claartje Matzinger, I Amsterdam Blog author

Parijs. Het is zo’n 5,5 uur rijden vanaf Amsterdam en als je vroeg weggaat, heb je ’s middags nog tijd voor sightseeing en kun je ’s avonds lekker uit eten. Ik raad iedereen aan om minstens een keer per jaar op en neer te rijden naar de lichtstad, als is het alleen al voor een heerlijk Frans diner.

Alle weekenden dat je niet in Parijs bent, en dat zijn er vast nogal wat, heb je gelukkig een aantal uitstekende Franse restaurants in Amsterdam die de charme van een Franse bistro tot in perfectie benaderen. Sommige klassiek, andere in een hip jasje. Hierbij mijn persoonlijke top 5 van beste Franse restaurants in Amsterdam.

  1. Chez George
  2. L’invité le Restaurant
  3. The French Connection
  4. Bistro Bonjour
  5. Lion Noir

Claartje over L’invité:

Verstopt op de rustige Bloemgracht in hartje Jordaan zit L’invité le Restaurant. Dit is, en ik spreek uit ervaring, zo’n restaurant waar je dierbare avonden beleeft met je partner of een goede vriend(in). Bij L’invité smaakt alles goed, het eten, de wijn… Heel prettig, zo’n plek waar de avond voortkabbelt terwijl je het nauwelijks in de gaten hebt. Je eet hier niet à la carte, maar laat je maar gewoon overdonderen door de zevengangenproeverij, want geloof me, elk gerecht is spot on. Bovendien is de bediening on-Amsterdams behulpzaam en wordt er met al je wensen rekening gehouden in het menu.

Bron:I Amsterdam Blog

, ,